Direktlänk till inlägg 12 september 2010

Vin botar förkylning?

Av Joakim Jarnryd - 12 september 2010 11:45

Höst kommer och snuvan med den. Och visst kom den! Den annonserade sin ankomst med feber för att sedan blomma fullt ut genom att blockera både andingsvägar och smaklökar. Kanske lika bra att äta fil och macka hela helgen? Låter inget roligt! Körde konceptet gott men enkelt och förstärkte smaksättningen något.


Fredagskvällen bjöd på ett "smörrebröd" med fläskfilé på salladsbädd toppad med smörstekt Karl Johan. Igår lördag blev det lammfilé med stuvad svart trumpetsvamp. Och det smakade, trots förkylningen, mycket bättre än fil och macka.


Vinet då? Valde lite enklare men goda och områdestypiska viner. En barbera di Alba (Papagono 2004) från Fontana Fredda till smörrebrödet och et vino nobile di Monetepulciano (Poliziano 2006) till lammet.


Ska man dricka vin när man är förkyld? På en av internets många sjuk- och hälsovårdssidor kan man läsa följande: -Det är en myt att alkohol dödar virus i kroppen och därför skulle vara en bra kur mot förkylning. Däremot kan vin (inte sprit) innehålla andra nyttiga ämnen som är effektiva mot förkylningssymtom. Tycker redan att jag känner mig lite bättre.

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Joakim Jarnryd - 11 juli 2012 12:11

1976 hände något som revolutionerade vinvärlden. Den franska vineliten hyllade en amerikansk Cabernet och Chardonnay som bättre än de stora franska vinhusens motsvarigheter. Fransmännen var ganska säkra på att de viner de lyfte fram i blindtestet var...

Av Joakim Jarnryd - 18 februari 2012 13:48


När jag säger Tomas Ledin, Kiss och Motörhead visst tänker ni på vin då? Tänkte väl inte det. För att citera Monty Pyton. This wine is not for drinking! It’s for throwing up. Kanske inte  riktigt så illa, men…   I december lanserade ...

Av Joakim Jarnryd - 19 juni 2011 11:32

Inte för smakens skull i alla fall! Tänk efter… Hur dricker du rosé? Svaret är troligen kylskåpskall eller ännu kallare och därmed mer eller mindre smaklöst. En annan brist är att rosé redan från början har ett ganska begränsat antal smaker oc...

Av Joakim Jarnryd - 2 april 2011 14:56

Vi hade lagt Barcelona bakom oss med ca 10 mil och reste söder ut längs Costa Dorada. I Tarragona vek vi av från motorvägen in i landet och började närma oss en av Spaniens äldsta (romarna) men ändå mest nyskapande vinområden - Priorat. Vägarna blev ...

Av Joakim Jarnryd - 5 mars 2011 18:03

Det är faktiskt varken dyrt eller svårt att ordna en egen vinresa. Det kanske billigaste alternativet är att ta sig till Frankfurt för en tusenlapp (med Ryan Air ännu billigare), hyra bil (1100 för 4 dgr) och ta in på ”zimmer frei” längs ...

Ovido - Quiz & Flashcards